Instructiuni de utilizare a sistemului de alarma

equipment-pavement-security-security-camera-430208

Instructiuni de utilizare a sistemului de alarma

Nota introductiva :
Toate cablurile sistemului de alarmare sunt supervizate la taiere , declansand sistemul de alarma si comunicand daca sistemul este legat la dispeceratul de interventie.
Toti senzorii conectati la sistemul de alarmare – inclusiv centrala si sirena – au sisteme de comunicare la sabotaj atunci cind se incearca deschiderea lor .
Circuitele antisabotaj sunt active 24 de ore , indiferent de starea – armat sau dezarmat – a sistemului de alarmare .

Armarea si dezarmarea :
Pentru a putea arma sistemul de alarmare acesta trebuie sa fie pregatit pentru acest lucru . Putem spune ca sistemul este pregatit pentru armare atunci cand toti senzorii apartinind sistemului sunt inchisi si nesabotati : usile pe care sunt montate senzori sunt inchise , in incaperile care contin senzori de miscare nu sunt persoane, butoanele de panica nu sunt apasate , etc. Starea de “ pregatit “ a sistemului este aratata de catre tastatura de comanda prin aprinderea ledului de culoare verde notat  “ Ready “ .

Daca acest led nu este aprins inseamna ca una sau mai multe zone sunt deschise, fapt vizibil prin iluminarea continua a ledurilor corespunzatoare zonelor . Armarea sistemului se defineste printr-un “ timp de iesire “ care semnifica durata de timp in care trebuie sa parasiti obiectivul care se armeaza , pe traseul prestabilit . Pe aceasta perioada buzzerul tastaturii va emite un semnal sonor tip “beep “ la fiecare secunda avertizandu–va ca sistemul se va arma in curand . In acelasi timp ledul “ Armed “ (armat) va ilumina continuu . Pe durata ultimelor 10 secunde pana la armare, frecventa “ beep – urilor “ va fi mai mare .
Dezarmarea sistemului se defineste prin perioada numita “timp de intrare“. Atunci cand deschidem usa , tastatura va incepe sa emita un sunet continu , anuntindu-va ca s-a declansat secventa de dezarmare .
Mergeti direct la tastatura de comanda , obligatoriu pe traseul de intrare prestabilit , si tastati codul de acces . Sunetul continuu emis de tastatura se va opri, iar ledul rosu notat “ Armed “ se va stinge . In acest moment sistemul este dezarmat .

Nota: Depasirea “timpului de intrare” sau a “timpului de iesire” precum si nerespectarea rutei obligatorii la dezarmare va duce la declansarea sistemului de alarmare .
Daca la dezarmare sau in orice alta situatie codul de acces a fost tastat gresit, tastatura va emite un “beep” continuu de trei secunde . In acest caz apasati o data pe tasta “#” si reluati procedura.
Zonele de tip butoane nu trebuie armate ; ele sunt active 24 de ore din 24 .
Daca din orice motiv , sistemul de alarmare ( sirena ) s-a declansat , acesta poate fi oprit in orice moment prin tastarea unui cod de acces valabil .

Vizualizarea problemelor tehnice ( * 2 ) :
Pentru a vizualiza ce problema tehnica exista se va tasta “*2”, si vom vedea ca unul sau mai multe din ledurile rosii din dreptul zonelor vor fi aprinse. La intrarea in acest meniu ledul “system” (trouble) va clipi. Dupa numarul zonei care va avea ledul aprins, sistemul va indica urmatoarele probleme tehnice:
Nota : Daca ledul zonei 1 este aprins , atunci apasand tasta 1 se vor aprinde una din zonele de la 1 la 5 (notate de la 1.1. la 1.5.) , indicand:
Pentru a iesi din meniul vizualizare defectiune se apasa tasta ”#” . Daca defectiunea s-a remediat , ledul “system” (trouble) se va stinge.

Nr tasta

tip defectiune